Onze disciplines op een rijtje!

Je kan bij ons terecht voor zowel danslessen, turnlessen en rope skipping, voor alle leeftijden en zowel op recreatief als competitief niveau.

Maar wat is nu het verschil tussen al die disciplines? We leggen het even voor jullie uit!

 • Acro

  Je klimt op de schouders van je partner en vliegt door de lucht terwijl je een salto maakt, dat is Acro! Acro is één van de jongste gymnastiekdisciplines en ontzettend populair bij meisjes en jongens. Je staat op elkaar, maakt menselijke piramides en gooit salto’s op de meest spectaculaire manieren. Alles wordt samengevoegd tot één choreografie en wordt uitgevoerd op muziek.

  Je vormt een team met 1, 2 of 3 andere sporters en wederzijds vertrouwen en een goede samenwerking staan centraal.

  Acro
 • Toestelturnen

  Vliegen aan de brug, turnen op de balk of acrobatische reeksen aan de grond? Toestelturnen is de populairste gymdiscipline. Het is een individuele sport waar aan vier toestellen geturnd wordt: bij de meisjes zijn dat de damesbrug, balk, grond en sprong, bij de jongens zijn dat: grond, paard met bogen, ringen, sprong, herenbrug en het rek.

  Bij Rap en Vrank bieden we deze discipline aan op recrea-niveau bij de groep Toestelturnen Recrea, en ook bij onze basisgroepen turnen gaan we aan de slag op deze toestellen!

 • Tumbling

  Salto's, schroeven en fliks zijn de kernelementen in de discipline Tumbling. In deze discipline voer je spectaculaire turnoefeningen uit op de 25 meter lange verende baan. Een tumblingreeks bestaat uit verschillende salto's en schroeven en wordt afgesloten met een een spectaculaire eindsalto. Een goede beheersing, vormspanning en explosiviteit zijn belangrijke eigenschappen voor deze sporters. Bij Rap en Vrank zijn er vier tumblinggroepen, verdeeld volgens het wedstrijdniveau en leeftijd. Je kan in een van deze groepen komen na selectie.

  Tumbling
 • Rope Skipping

  Rope skipping is een spectaculaire vorm van touwtjespringen, een zeer gevarieerde sport waarbij oneindig veel verschillende trucs en combinaties kunnen worden uitgevoerd met één touw of meerdere touwen. Je lichaam wordt uitgedaagd op vlak van coördinatie, lenigheid, kracht, snelheid, uithouding, ritmegevoel, acrobatie en creativiteit.

  Rope Skipping
 • Basisturnen

  In het basisturnen worden de grootmotorische vaardigheden verder ontwikkeld en de basisbewegingen van gymnastiek aangeleerd. Lenigheid, kracht, vormspanning, evenwicht en coördinatie zijn de sleutelwoorden binnen het basisturnen. Kinderen kunnen proeven van verschillende aspecten binnen de gymnastiek en ontwikkelen geleidelijk aan een voorkeur voor één of meerdere disciplines.

  Bij Rap en Vrank bieden we lessen basisturnen aan voor kleuters en voor jongens en meisjes vanaf het 1ste leerjaar.

 • Clipdance

  In onze groepjes clipdance dansen we met veel enthousiasme allerlei videoclips na. De stijl is energiek en bevat vaak elementen uit de hiphop en streetdance. Een flinke dosis fun maken van deze lessen dat je je helemaal kan uitleven. Dit is echt iets voor de liefhebbers van videoclips, tiktok, enz…

 • Competitie Hiphop

  Onze wedstrijdgroepen hiphop hebben een stoerdere vibe. Het is een explosieve stijl met heel veel verschillende vertakkingen. We verdiepen ons in house, dancehall, waacking, locking en popping… De juiste techniek is hierbij ook enorm belangrijk. De choreo’s zijn levendig, jong en origineel. Met onze wedstrijdgroepen nemen we van januari tem mei deel aan allerlei wedstrijden urban in verschillende organisatie.