Onze disciplines op een rijtje!

Je kan bij ons terecht voor zowel danslessen, turnlessen en rope skipping, voor alle leeftijden en zowel op recreatief als competitief niveau.

Maar wat is nu het verschil tussen al die disciplines? We leggen het even voor jullie uit!

 • Acro

  Je klimt op de schouders van je partner of vliegt door de lucht terwijl je een salto maakt, dat is acro! Acro is één van de jongste gymnastiekdisciplines en ontzettend populair bij meisjes en jongens. Je staat op elkaar, maakt menselijke piramides en gooit salto’s op de meest spectaculaire manieren. Alles wordt samengevoegd tot één choreografie en wordt uitgevoerd op muziek. Je vormt een team met 1, 2 of 3 andere sporters en wederzijds vertrouwen en een goede samenwerking staan centraal.

  Binnen onze club hebben we volgende groepen:

  • Acro beloften (bovenpartners of onderpartners)
  • Acro competitie recrea
  • Acro competitie B-, C- en I-niveau
  Acro
 • Toestelturnen

  Vliegen aan de brug, turnen op de balk of acrobatische reeksen aan de grond? Toestelturnen is de populairste gymdiscipline. Het is een individuele sport waar aan vier toestellen geturnd wordt: bij de meisjes zijn dat de damesbrug, balk, grond en sprong, bij de jongens zijn dat: grond, paard met bogen, ringen, sprong, herenbrug en het rek.

  Binnen onze club bieden we deze discipline aan op recrea-niveau bij de groep Toestelturnen Recrea, en ook bij onze basisgroepen turnen gaan we aan de slag op deze toestellen!

  Toestelturnen
 • Tumbling

  Salto's, schroeven en fliks zijn de kernelementen in de discipline Tumbling. In deze discipline voer je spectaculaire turnoefeningen uit op de 25 meter lange verende baan. Een tumblingreeks bestaat uit verschillende salto's en schroeven en wordt afgesloten met een een spectaculaire eindsalto. Een goede beheersing, vormspanning en explosiviteit zijn belangrijke eigenschappen voor deze sporters.

  Binnen onze club hebben we vier tumblinggroepen, verdeeld volgens het wedstrijdniveau en leeftijd. Je kan in een van deze groepen komen na selectie.

  • Tumbling B-C-niveau: deze groep neemt deel aan drie wedstrijden om zich zo te selecteren voor Vlaams Kampioenschap.
  • Tumbling Recrea: deze gymnasten doen twee keer per seizoen mee aan een recreatoernooi om het gevoel van een wedstrijd te leren kennen.
  • Tumbling I-niveau: dit is een opstapniveau naar de hogere groepen om de basiselementen goed onder de knie te krijgen. Ze leren rondat, flik en de eerste sprongen in de trampoline.
  • Tumbling Beloften: bij de beloften leren we de basis van verschillende tumbling elementen aan. Ze leren een goede handstand, rondat en overslag.
  Tumbling
 • Rope Skipping

  Rope skipping is een spectaculaire vorm van touwtjespringen, een zeer gevarieerde sport waarbij** oneindig veel verschillende trucs en combinaties** kunnen worden uitgevoerd met één touw of meerdere touwen. Je lichaam wordt uitgedaagd op vlak van coördinatie, lenigheid, kracht, snelheid, uithouding, ritmegevoel, acrobatie en creativiteit. Tijdens de training wordt gefocust op het plezier van elke skipper en het bijleren op eigen niveau. Sportiviteit en samenwerking staan centraal.

  Binnen onze club bieden we rope skipping aan op 3 niveau's:

  • Recreanten: Als recreant train je één keer in de week. Je maakt kennis met de verschillende vormen van rope skipping via spelvormen.
  • B-C-I-niveau: De competitiegroepen trainen drie keer in de week. Je neemt zowel deel aan individuele wedstrijden als aan teamwedstrijden. De competitiewedstrijden omvatten snelheids- en uithoudingsproeven (speed), gevolgd door vrije oefeningen op muziek (freestyle).

  Daarnaast bieden we ook rope skipping demo aan. Ben je geselecteerd voor de demogroep, dan steek je samen met de trainer een demo in elkaar en neem je deel aan de demowedstrijd.

  Rope Skipping
 • Basisturnen

  In het basisturnen worden de grootmotorische vaardigheden verder ontwikkeld en de basisbewegingen van gymnastiek aangeleerd. Lenigheid, kracht, vormspanning, evenwicht en coördinatie zijn de sleutelwoorden binnen het basisturnen. We turnen op de lange mat, airtrack, damesbrug, rekstok, balk, mini trampolines, maxi trampoline, ... Kinderen kunnen proeven van de verschillende aspecten en toestellen binnen de gymnastiek en ontwikkelen geleidelijk aan een voorkeur voor één of meerdere disciplines en toestellen.

  Binnen onze club bieden we lessen basisturnen aan voor kleuters, lagere school, middelbaar en +18.

 • Clipdance

  In onze groepen clipdance dansen we met veel enthousiasme allerlei videoclips na. De stijl is energiek en bevat vaak elementen uit de hiphop en streetdance. Een flinke dosis fun maken van deze lessen dat je je helemaal kan uitleven. Dit is echt iets voor de liefhebbers van videoclips, tiktok, enz…

  Clipdance
 • Competitie Hiphop

  Onze wedstrijdgroepen hiphop hebben een stoerdere vibe. Het is een explosieve stijl met heel veel verschillende vertakkingen. We verdiepen ons in house, dancehall, waacking, locking en popping, … De juiste techniek is hierbij ook enorm belangrijk. De choreo’s zijn levendig, jong en origineel.

  Met onze wedstrijdgroepen nemen we van januari tem mei deel aan allerlei wedstrijden urban in verschillende organisatie.

  Competitie Hiphop